image
راهنمای خرید لوبیاچیتی 1398/05/22

راهنمای خرید لوبیاچیتی

تقسیم بندی لوبیاچیتی های موجود در بازار لوبیاچیتی های موجود در بازار ایران را به طور کلی میتوان به دو نوع خارجی و ایرانی تقسیم کرد که هر کدام دارای انواع مختلفی است. لوبیاچیتی خارجی از کشورهای مختلف مثل چین، اوگاندا، آرژانتین، ازبکستان، آفریقای جنوبی، برزیل،ترکیه و… وارد ایران شده است که هر کدام دارای ویژگی های ظاهری و طعم خاصی هستند. تشخیص آنها نیاز به تجربه زیاد دارد اما در این سری از نوشته ها سعی خواهم کرد تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهم تا بتوانید با توجه به نیاز خود یک خرید خوب داشته باشید.

راهنمای خرید لوبیاچیتی

تقسیم بندی لوبیاچیتی های موجود در بازار

لوبیاچیتی های موجود در بازار ایران را به طور کلی میتوان به دو نوع خارجی و ایرانی تقسیم کرد که هر کدام دارای انواع مختلفی است.

لوبیاچیتی خارجی از کشورهای مختلف مثل چین، اوگاندا، آرژانتین، ازبکستان، آفریقای جنوبی، برزیل،ترکیه و… وارد ایران شده است که هر کدام دارای ویژگی های ظاهری و طعم خاصی هستند.

تشخیص آنها نیاز به تجربه زیاد دارد اما در این سری از نوشته ها سعی خواهم کرد تجربیات خود را در اختیار شما قرار دهم تا بتوانید با توجه به نیاز خود یک خرید خوب داشته باشید.

لوبیاچیتی ایرانی هم، در مناطق مختلفی کشت میشود از استان مرکزی به ویژه در مناطق خمین، شازند و… گرفته تا استان های زنجان، چهارمحال بختیاری، خرم آباد، فارس و …که هر کدام دارای ظاهر و طعم متفاوت هستند.

شاید مشکل اصلی اکثر خوانندگان این باشد که بخواهند لوبیاچیتی خارجی و ایرانی را از یکدیگر تشخیص دهند بنابراین در ابتدا به بررسی لوبیاهای خارجی موجود در بازار به ترتیب فراوانی آنها میپردازم

۱-لوبیاچیتی چین:

ظاهر:

به طور کلی میتوان آنرا به دو نوع گرد و کشیده تقسیم کرد که البته در سایزهای مختلف و همچنین با کیفیت متفاوت موجود است

لوبیاچیتی گرد چینی به دلیل شباهتی که به نوع ایرانی دارد حدودا ۳۰-۴۰ درصد بالاتر از نوع کشیده آن قیمت گذاری میشود و متاسفانه بعضی از شرکت های بسته بندی، آنرا به جای ایرانی به فروش میرسانند.

لوبیاهایی که از چین وارد ایران میشوند به سرعت از رنگ سفید اولیه به رنگ قرمز متمایل میشوند و میشود تازگی این نوع لوبیا را از رنگ آن تشخیص داد شاید بد نباشد که بدانید که لوبیاها هر چه تازه تر باشند هم طعم بهتری دارند هم پخت سریع تری دارند

وقتی لوبیاها رنگ عوض میکنند در بازار خرده فروشی مشتری های خود را از دست میدهند بنابراین از آنها در صنایع کنسروسازی و یا پخت غذا استفاده میشود بنابراین اگر عادت به مصرف لوبیا به صورت کنسروی دارید بدانید که معمولا مواد اولیه درجه یک در آنها استفاده نمیشود

پخت:

این نوع لوبیا دارای پختی سریع تر از نوع ایرانی است و در حدود نیم تا یک ساعت میپزد!

 

راه تشخیص لوبیاچیتی چین:

۱-نوع گرد آن در سایزی بزرگتر از آنچه معمولا لوبیاهای ایرانی هستند در بازار موجود است البته سایز درشت لوبیاچیتی ایرانی هم داریم ولی چون مقدار آن بسیار بسیار کم است معمولا میتوان از همین راه آنرا تشخیص داد

 

۲- نوع چینی لوبیاچیتی  دارای رنگی تیره تر نسبت به ایرانی است و همچنین اگر مقداری تجربه داشته باشید میتوانید با مقایسه وزنی آن با لوبیاچیتی ایرانی آنها را از هم تشخیص دهید یعنی لوبیاچیتی چینی سبک تر هست و وقتی در دست قرار میگیرند متوجه سبکی آن خواهید شد و البته با یک ضربه کوچک به دو نیم تقسیم میشوند

۳-هنگام خیساندن لوبیاچیتی چینی مقداری از پوست آنها جدا خواهد شد

۴-اگر با دست روی پوست آن فشار بدهید حتی زمانی که خشک هم هست امکان جدا شدن پوست آن هست مخصوصا اگر کهنه شده باشه

لوبیاچیتی چینی کشیده هم که خب ظاهرش با لوبیاچیتی های ایرانی به کلی فرق دارد و تشخیص آن راحت است

 به طور کلی لوبیاچیتی کشور چین دارای یک سری مزایا و کاستی ها نسبت به نوع ایرانی است:

۱-دارای پختی سریع تر نسبت به نوع ایرانی خود هستند

۲-به صورت کاملا پاک کرده، سرت شده و همچنین در سایز یکسان در بازار موجود هستند بنابراین مشکل این وجود ندارد که یکی پزا باشد یکی ناپز یا به علت عدم سایز یکسان در ظاهر خورش تاثیر بذارد

۳-ممکن است در هنگام پخت بخصوص اگر نوع کهنه آن باشد پوستش جدا شود

۴-در صورت پخت زیاد از هم وا میرود و شکل خود را از دست میدهد و این برای ما ایرانی ها که عادت داریم خورش یا آش را به مدت زیاد بپزیم یک مشکل است

۵-لوبیاچیتی ایرانی دارای طعم بهتری است